אוהלי ישראל שוק השכרת הבמות הוא חלק משוק האירועים וגדול יותר מכפי שנדמה לנו. שירותי השכרת במות משמשים בארגון כנסים, הופעות, תערוכות ועוד. הצוות המקצועי של חברת אוהלי ישראל מסביר את כל מה שצריך לדעת על השכרת במות לאירועים.
כל העולם במה
במה היא מבנה בצורת לגו שחייב להיות בנוי עפ”י תקן מסוים, הקרוי ת”י 412, לנשיאת משקל מינימום של 750 ק”ג / מ”ר, ולרוב הבמה תהיה בנויה משלד מתכת עם חיפוי עליון.
השכרת במות לאירועים מיועדת לשלוש מטרות:
• הבלטה והגבהה של אובייקט / אדם
• יצירת מימד שלישי במרחב ועניין באמצעות יצירת מפלסים
• יצירת מעברים, חיפוי שטח ועוד.
אילו סוגי במות קיימים?
ישנם סוגים שונים של במות להשכרה, בהתאם למטרת הבמה, שיקולי משקל והשטח עליו מוקמת, ויש לבחור בבמה המתאימה לצורך ולמקום. מגוון הבמות הוא גדול, במה אחת יכול לשמש לעריכת חופה ובמה אחרת להופעה, ישנן במות המיועדות לשיווק ומיתוג בכנסים מקצועיים או תערוכות ועוד. לכן, כאשר עולה הצורך בהשכרת במה לאירוע מכל סוג , כדאי לפנות אל חברת אוהלי ישראל, מהמתמחה בהשכרת ציוד לאירועים ובכלל זה במות להשכרה לאירועים. מומחי החברה ישמחו לייעץ לכם ולהתאים עבורכם את הבמה הנכונה, בהתאם למטרה ולייעוד שלה.
שני בסיסי הבמות הנפוצים הם במות פודיום ובמות ליירים:
• במת פודיום היא הבסיס שמאפשר יצירת הגבהות לרחבות ריקודים, לצוות מוסיקלי, יצירת שבילים ומעברים, במת תיאטרון, מסלול תצוגת אופנה ועוד. פעם השתמשו בבמות פודיום עם קונסטרוקציה רכה יותר וכיום הבמות עבות ומחוזקות כדי להחזיק משקל רב יותר. השכרת פודיום לאירועים אפשרית אצל החברות העוסקות בהשכרת במות וציוד נלווה. במות פודיום משמשות ליצירת בנקטים לישיבה ומהוות בסיס למבני תצוגה בכנסים ותערוכות.
• במות ליירים – במות המורכבות משילוב של מוטות מתכת אופקיים, אלכסוניים ואנכיים, המחוברים באופן ייחודי המסייע בחיזוק ובטיחות הבמה. במות אלו משמשות בדרך כלל לשטחים גבוהים ונרחבים יותר ולמשקלים גדולים יותר.
מה צריך לדעת לפני שמשכירים במה לאירוע ואיך בוחרים?
כאשר אנו מבקשים לשכור במה עלינו לעת מראש האם מדובר בהשכרת במת פודיום לאירוע, לדוגמא, או במה מסוג אחר, ולדעת להתאים את גודל הבמה כך שיתאים לאופי האירוע ולמקום בו היא מותקנת. ישנה חשיבות רבה למרחב בו מתקיים האירוע: במה גדולה מדי תשתלט על החלל ולא תשאיר מקום לשאר הציוד וייתכן שגם תגזול מרחב למקומות ישיבה הכרחיים, אבל אם נבחר במה קטנה יותר, היא עשויה להגביל את השימוש בה.
להלן פרמטרים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת סוג הבמה:
• סוג הקרקע. הבמות יוקמו לרוב על דשא, אדמה או קרקע טבעית אחרת הדורשת פילוס ומיקום בסיסים (ספייסרים) לרגלי הבמה כדי למנוע תזוזה והחלקות של הרגליים וכן למניעת שקיעה אפשרית של הבמה. הנחת הבמה על אזורים מרוצפים / דק עץ / אספלט מקלה בדרך כלל על הקמתה והצבתה במקום.
• צורת הבמה וגודלה. יש לבחון את מספר המוזמנים והאורחים באירוע ואת מרחק ההתקהלות מהבמה. פרמטר זה ייקבע את גודל הבמה וגובהה והוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר באירוע. ככל שמספר המוזמנים גדול יותר כך נדרשת במה גבוהה יותר.
• הגבהת הבמה. לא תמיד נדרשת הגבהה של הבמה. במקומות עם שטח משופע, מדורג או עם טריבונות, אין צורך בהגבהת הבמה.
• שמירה על בטיחות. זה המקום לציין כי במות בגובה גדול מ-60 ס”מ דורשות אישור ובקרה של מהנדס בטיחות.
אילו מוצרים נלווים קיימים לבמות?
בהרבה מקרים, במה עירומה לבדה אינה עושה את העבודה כראוי ויש צורך באביזרים נלווים.
• חיפוי במה: לאחר הקמת הבמה יש לבחון את הגימור הסופי, זאת כדי שהבמה תהיה בטוחה, פרקטית ודקורטיבית.
• יש לבדוק את הגישה לבמה והעלייה אליה. בהתאם לשימוש, ייתכן שיהיה צורך בציפוי הבמה בשטיח PVC, לוחות עץ או דשא סינתטי.
• לכל חיפוי במה קיימת תצורת הצמדה וחיבור משלו. לטובת הגימור הדקורטיבי צריך לכסות את בסיס הבמה עם סקרטינג – בד מסוגים שונים.
• פן הבטיחות חשוב גם הוא. נציין שנית כי על בהתקנת במה חובה לקבל אישור מתאים ממהנדס קונסטרוקציות. בנוסף, במה הגבוהה מ-60 ס”מ מחויבת בהתקנת מעקה בטיחות וגרם מדרגות הכולל מעקה.
בכל מה שנוגע בתחום השכרת במות, הנושא הבטיחותי הוא החשוב והדומיננטי ביותר; יש להתייחס ברצינות לניסיון המקצועי של המתקינים ועדיף שיהיו כאלו עם המלצות.